Podden Skrivvänner

36. Hur börjar vi skriva?

May 24, 2022

Stina försöker landa efter intensiv debutperiod och skriver inte så mycket men har undertecknat ett tvåboksavtal med sitt förlag så det blir allts minst två böcker till i Camilla Stensjö-serien! Debutromanen har dessutom sålts i totalt 10 000 exemplar på cirka en månad! Anneli skriver för fullt på råmanuset till Solkurvor och försöker fokusera även på boksläppet av Tända stjärnor om en månad.  

 

Avsnittets tema är att börja skriva. Hur gör vi och flera skrivvänner (som delat med sig i Facebookgruppen) när vi påbörjar nya manus, hur det kan underlättas, vad är svårt och när samt varför började vi ta skrivandet på allvar?  

 

Gå gärna med i/in i Facebookgruppen och ställ frågor, dela med dig av kunskap och erfarenheter eller tyck till om dagens tema. Kanske kan du hitta dina nya skrivvänner? Facebookgruppen hittar du här: https://www.facebook.com/groups/848229862689239/

 

I Podden Skrivvänner hör du feelgood-författaren Anneli Olsson som har gett ut "Fritt fall" och "Stormsteg" i serien om Alva Bergman och utkommer med del tre "Solkurvor" i höst samt "Tända stjärnor", del ett i en ny serie juni 2022. Och du hör spänningsförfattaren Stina Flodén som debuterade i april 2022 med ”Nu dör vi”.

 

Stina och Anneli hittar du på Instagram: stina.floden och forfattaranneli samt på TikTok som poddenskrivvanner

Podbean App

Play this podcast on Podbean App