Podden Skrivvänner

8. Att skicka sitt manus till bokförlag

April 12, 2021

Stina har haft påskledigt från skrivandet men är igång igen med sitt nya råmanus och känslan är att det är ett bra första utkast och att det har potential! Anneli har skickat manuset Stormsteg till redaktör för sista gången och omslaget börjar bli färdigt! Hon berättar lite hemligt om en ordentlig överraskning som damp ner 1 april (av alla dagar) och trodde att det var ett stort skämt :-) 

 

Avsnittets tema är "att skicka sitt manus till bokförlag": när är manuset färdigt att skicka, följebrevet, väntan, refuseringarna - både standard och positiva - samt antagningsbesked. Som vanligt plockar vi upp sådant som medlemmar i Facebookgruppen Podden Skrivvänner har delat med sig om detta. 

 

"Veckans skrivvän" avslutar avsnittet och den här gången presenterar vi totalt fyra stycken.

 

Gå gärna med i/in i Facebookgruppen Podden Skrivvänner och ställ frågor, dela med dig av kunskap och erfarenheter eller tyck till om dagens tema. Kanske kan du hitta dina nya skrivvänner? Facebookgruppen hittar du här: https://www.facebook.com/groups/848229862689239/

 

I Podden Skrivvänner hör du feelgood-författaren Anneli Olsson som har gett ut "Fritt fall", första delen i serien om Alva Bergman, och som släpper andra delen "Stormsteg" i juli 2021, och spänningsförfattaren Stina Flodén som kommer ut med första boken ”Nu dör vi” våren 2022.

 

Stina och Anneli hittar du också på Instagram: stina.floden och forfattaranneli

Podbean App

Play this podcast on Podbean App